40 dni za življenje- post 2015

Vključuje:

1. molitev in post,

2. ozaveščanje,

3. mirno zadrževanje  pred kliniko, kjer se delajo splavi najmanj 12 ur dnevno.

Celotni sadovi (mednarodno) od začetka 2004: 9699 rešenih življenj nerojenih otrok, 107 aborcionistov je prenehalo delati splave, 59 abortivnih klinik se je zaprlo.

Hrvaška se je vključila v postu 2014 v Zagrebu.  V jesenski akciji je  sodelovalo že šest mest. Na eni kliniki je bilo 2013 leta  120 splavov, po molitvi pred njo je bilo 2014 leta  v njej 35 splavov. Znanih je 5 mater, ki so si premislile, številni zdravniki so uveljavili ugovor vesti.

Slovenija se prvič vključuje v akcijo 40 dni za življenje v postnem času od 18. februarja do 29. marca 2015 z mirnim zadrževanjem  pred kliniko v Ljubljani.

Več na:
http://40dnizazivljenje.wix.com/40dnizazivljenje#!domov/mainPage

Rusija ustanavlja centre, v katerih bodo strokovnjaki odvračali nosečnice od abortusa

Kakor je objavila Elena Bajbarina, voditeljica oddelka pri ruskem ministrstvu za zdravje, ki se ukvarja z zdravstveno nego otrok, bodo ti centri nov poskus metode za zmanjševanje števila abortusov v tej državi.

Rusija je namreč po podatkih ZN iz l. 2004, bila država z največjim številom abortusov na eno žensko na svetu.

»Število abortusov v Rusiji vendarle upada. Leta 2008 je bilo v Rusiji 1,2 milijona abortusov, leta 2012 pa jih je zabeleženih 935.000.

To je še vedno visoko število, ki vpliva tudi na probleme, povezane z neplodnostjo«, je rekla Bajbarina.

Ruski demografi opozarjajo, kako je v razdobju od l. 1960 do 1980 abortus ubil dvakrat več Rusov, kot jih je padlo v prvi svetovni vojni, boljševiški revoluciji in v drugi svetovni vojni skupaj.

Po nekaterih ocenah, je bilo v času komunizma v Rusiji umorjenih okoli 4,5 milijona otrok letno. Rusija ima trenutno negativne demografske trende, a vlada dela vse, da bi jih preusmerila. Spomnimo se, da je lansko leto v Rusiji bilo prepovedano oglaševanje klinik za abortuse.

Ruske oblasti so v zadnjih letih omejile pravico do splava, (ki je trenutno dovoljen do 12 tedna nosečnosti), vendar se zdi, da še niso pripravljene razmišljati o njegovi prepovedi.

Vir: bitno.net

Pri 95. letih umrla dr. Evely Billings, pionirka naravne metode

Dr. Lyn je bila avtorica nadvse prodajane knjige Billingsova metoda, ki je bila prvič izdana leta 1980, pozneje pa šestnajstkrat ponatisnjena in prevedena v 22 različnih jezikov. Popolnoma prenovljena izdaja je bila objavljena nedavnega leta 2011.

Tako dr. Lyn kot njen mož John sta petdeset let potovala po svetu in izobraževala ter promovirala njuno metodo v popolni zvestobi papežu Pavlu VI. in njegovemu pozivu, da bi bili »moški (in ženske) znanstveniki pokorni Gospodovemu klicu in bi ravnali kot zvesti izvajalci Njegovega načrta.«

Glas o Billingsovi metodi se je razširil v 100 držav po svetu. Tako je za svoje delo prejela več častnih nazivov, s strani Janeza Pavla II., različnih univerz ter institucij po svetu. Naj izpostavimo, da je bila leta 2002 skupaj z možem proglašena za mednarodna katoliška zdravnika leta.

Zakonca Billings sta svojo metodo prinesla tudi na Kitajsko, kjer jo parom ponujajo v okviru vladnega progama za načrtovanje družine. Na Kitajskem sta o »naravni metodi« izobrazila na tisoče ljudi. Razveseljivo je, da sta s tem doprinesla k znatnemu padcu števila splavov v tej državi. Kot zanimivost: od kitajskega ministrstva za zdravje je dr. Lyn prejela častni naziv in postala častna svetovalka za družinsko načrtovanje v Pekingu, Šanghaju in Nanjingu.

Kljub temu, da je bilo njeno delovanje skozi desetletja izredno plodovito in aktivno, je Evelyn Billing postala mati velike in ljubeče družine, ki jo je sama imela za njen največji dosežek. Živih je 8 od 9 njenih otrok, ima kar 39 vnukov in 31 pravnukov.

Filozofija Billingsove metode ni le zavedanje naravnega in moralno sprejemljivega urejanja plodnosti, temveč promocija stabilnega in veselega družinskega življenja, ki temelji na ljubezni in spoštovanju v paru ter ljubezni in spoštovanju njune plodnosti, prav tako pa je izraz veselja v najbolj intimnem dejanju v zavezi ljubezni, spolnem odnosu. Več kot to, namen metode je sprejemati vsako človeško življenje in otroka izobraziti v odgovornega državljana.

Vir: LifeSiteNews.com

TEORIJA SPOLOV JE ZANIKANJE BOGA IN SVETEGA PISMA OPOMINJA PAPEŽ V BOŽIČNEM SPOROČILU

»Doslej smo smatrali napačno razumevanje narave človekove svobode kot enega izmed vzrokov za krizo družine, sedaj pa postaja jasno, da spodbijajo že samo pojmovanje bivanja – kaj se v resnici pravi biti človek.«

Po »filozofiji ‘spola’« je pojasnil papež »spol ni več prvina dana po naravi, ki jo mora človek sprejeti in jo osebno osmisliti: spol je družbena vloga, ki jo izberemo sami, v preteklosti pa nam jo je izbrala družba.«
Sveti oče je dodal: »Globoka izkrivljenost te teorije in antropološke revolucije, ki jo vsebuje, je povsem očitna.«

Ti ljudje oporekajo zamisli, da imajo naravo dano po svoji telesni identiteti, ki služi kot določujoča prvina človeka. Zanikajo svojo naravo in odločijo, da to ni nekaj njim vnaprej danega, ampak da to napravijo sami.

Po svetopisemski pripovedi o stvarjenju spada ustvarjenost po Bogu kot moški ali ženska k bistvu človeškega bitja. Ta dvojnost je bistven vidik tega, kaj se pravi biti človek, kakor je naročil Bog. Prav tej dvojnosti kot nečemu, kar je dano vnaprej, danes oporekajo. Besede poročila o stvarjenju »kot moža in ženo ju je ustvaril« (1 Mz 1,27) ne veljajo več.

Ne, zdaj velja tole: ni ju kot moškega in žensko ustvaril Bog – doslej je to delala družba, zdaj odločamo sami. Moški in ženska kot ustvarjeni stvarnosti, kot človekova narava, ne obstaja več. Človek spodbija svojo naravo. Odslej je zgolj duh in volja.

Manipuliranje z naravo, ki ga danes obžalujemo, ko gre za naše okolje, postaja zdaj človekova temeljna izbira, ko gre zanj samega. Odslej obstaja zgolj abstrakten človek, ki sam izbira, kakšna naj bo njegova narava. Spodbijajo to, da sta moški in ženska s svojim ustvarjenim stanjem kot dopolnjevalni različici tega, kar pomeni biti človek. Če pa v stvarstvu ni vnaprej določene dvojnosti moškega in ženske, potem tudi družina ni več stvarnost ustanovljena s stvarjenjem.

Papež Benedikt XVI. je na koncu dejal: »Če svoboda za ustvarjalnost postane svoboda , da se ustvariš, potem je nujno zanikan Stvarnik in je končno tudi človeku odvzeto dostojanstvo Božjega ustvarjenega bitja, kot Božje podobe v jedru svojega bitja. Pri obrambi družine gre za človeka samega. In jasno je, da kadar zanikamo Boga, izgine tudi človekovo dostojanstvo. Kdor zagovarja Boga, zagovarja človeka.«

Vir: LifeSiteNews.com

ZAPESTNICA “ŽIVLJENJE”, KI JE PADLA Z ROKE NA PARKIRIŠČU WALMARTA, JE REŠILA OTROKA PRED SPLAVOM

"Povsod sem jo iskala – v avtomobilu, spalnici,povsod," je povedala Rachel za LifeSiteNews. "Slednjič sem zaključila, da je verjetno zdrsnila medtem, ko sem spravljala nakupljeno v avtomobil." Upala je, da jo bo našel nekdo, ki jo potrebuje.

Čez nekaj mesecev je Rachel začela delati kot natakarica v bližnji restavraciji "Olive Garden". Nekega dne sta prišli mama in novorojenček in sedli tam, kjer je stregla. Rachel je pozdravila ženo pri mizi. Spominja se, da je bila zelo lepa in približno v srednjih dvajsetih letih.

"Videti je bila nekoliko plašna, vendar se je ob mojem pozdravu nasmehnila." Postregla ji je pijačo in malo pokramljala, kako je njen otročiček lep in tako spokojno spi na svojem sedežu.

Ko sta se pogovarjali, je Rachel na ženini roki ugledala rdečo zapestnico z zelo razločno napisano besedo LIFE. "Imate trak "LIFE"?" si je drznila pripomniti.

Žena se je sprva zmedla, ker je Rachel to omenila, potem pa je razložila. "No, našla sem jo na parkirišču," je odgovorila. Ko je videla, da Rachel njena zapestnica zanima, je omenila, da je to čudna zgodba in se je ne brani povedati. Rachel so bila sama ušesa.

Žena je na dolgo pripovedovala, da je bila pred nekaj meseci vsa obupana, ker je nepričakovano zanosila. Šla je nakupovat, da bi se razbremenila, ker se je ravno dogovorila za splav in jo je bilo tega strah. Do takrat je bilo še dva dni. Ko je šla od avtomobila proti Walmartu, je opazila rdečo zapestnico, ki je ležala na tleh. Pobrala jo je in videla na njej besedo "LIFE". Naglo je stlačila zapestnico v denarnico in šla po nakupih.

"Zaprlo mi je sapo," se spominja Rachel, ko je slišala to neverjetno pripoved. "Edino, kar sem mogla, je bil jok. Ta lepa punčka, ki je sedela v sedežu, je bila njen skoraj splavljeni otrok. Skoraj nisem mogla nehati jokati."
Med ihtenjem in smrkanjem je Rachel povedala ženi, kako je pred nekaj meseci izgubila zapestnico "LIFE" prav na tistem parkirišču. "Povedala sem, kaj pravzaprav pomeni zapestnica in beseda LIFE na njej."

Zdaj sta obe jokali in po licih so jima tekle solze veselja in hvaležnosti.
Med hlipanjem je ženi uspelo zašepetati Rachel: "Hvala. Ko ne bi izgubili te zapestnice, ne bi imela poleg sebe svojega lepega otročička."

vir: lifesitenews.com>

MOSKVA ZNOVA PREPOVEDALA ‘GEJEVSKO PARADO PONOSA’ KLJUB GROŽNJI EVROKRATOV

Spletna stran homoseksualcev Gay Russia poroča, da je uprava Moskve na letošnjo prošnjo odgovorila z izjavo, da bi takšen pohod povzročil ‘negativno reakcijo v družbi’.

Po mnenju državljanov so dejavnosti v zvezi z razpravo o spolnih odnosih odprte za javnost provokacija, ki povzroča moralno škodo otrokom in mladostnikom’, je izjavila uprava ter dodala, da takšni pohodi ‘žalijo verski in moralni čut’ državljanov ter prikazujejo ‘zavržene in razčlovečene razmere’.

Predlagani kraj shoda, je pripomnila uprava, je ‘v zgodovinskem središču Moskve, ki je najljubši prostor otrok in družin Moskovčanov in obiskovalcev. V tem pogledu more proslavljanje javnih dogodkov izzvati nezakonita dejanja zoperi ljudi, ki nimajo njihovega nazora. Opozorila je, da če bodo javne demonstracije napredovale, kakor načrtujejo, lahko udeležence ‘kaznujejo, kakor je predpisano’.

Obljuba organizatorjev parade, da ne bo bogokletja in golote, oblasti niso prepričale, da bi dovolile dogodek. Homoseksualne parade ‘ponosa v svetu so pogosto prizorišče golote, opolzkih gest in znamenj, norčevanja iz vere in celo občevanja med homoseksualci pred očmi javnosti.

Sedanji moskovski župan Sergej Sobjanin in njegov prednik Jurij Luškov trdno nasprotujeta tem paradam vse od začetka pred sedmimi leti. Takšni dogodki so po mnenju Luškova satanski.

Podobno nasprotovanje izražajo tudi voditelji vseh glavnih verskih skupnosti v Rusiji, med njimi ruski pravoslavni patriarh Aleksej II., veliki rabin v Rusiji Berl Lazar in mufti Talgat Tajudin, voditelj osrednjega duhovnega muslimanskega odbora v Rusiji.

Po javnomnenjskih anketah ogromna večina državljanov nasprotuje homoseksualni propagandi v Rusiji.

Tako je letošnja anketa, ki jo je izvedel državni zbiralec podatkov VtsIOM, pokazala, da 86 odstotkov od 1.600 vprašanih po vsej Rusiji pravi, da podpira prepoved promocije homoseksualnih razmerij. V anketi leta 2010 je 74 % Rusov izjavilo, da so homoseksualci ‘moralno razuzdani ali pomanjkljivi’ in so prepričani, da je homoseksualnost ‘nemoralna mentalna deviacija’.

Vir: LifesiteNews

ZAHTEVA BRITANSKE ETIČARKE, DA ŽENSKE OPUSTIJO MATERINSTVO IN UPORABLJAJO UMETNO MATERNICO

Dejstvo, da moškim za to, da bi imeli gensko sorodnega otroka, ni treba skozi nosečnost, ženske pa morajo, je naravna neenakost,’ piše dr. Anna Smajdor v članku, ki ga je nedavno objavil četrtletnik za zdravstveno etiko v Cambridgeu.

Načrt Smajdorjeve je ostanek Krasnega novega sveta Aldousa Huxleyja, v katerem gojijo otroke v ‘valilnicah’. V svoji obrambi ektogeneze, objavljeni online decembra 2011, tolmači Smajdorjeva nosečnost kot ‘zdravstveni problem skupaj z drugimi stanji, ki povzročajo bolečino in trpljenje’. Smajdorjeva predava etiko na šoli za medicino, zdravstveno politiko in prakso na univerzi East Anglia.

‘Če bi obstajala bolezen, ki bi povzročila znake in tveganje podobno kakor tisto, kar povzroča nosečnost, trdim, da bi jo imeli za precej hudo in da bi imeli dobre razloge, da bi se skušali proti njej zavarovati,’ zatrjuje Smajdorjeva, ki meče nosečnost v isti koš kakor ‘bolezni’, ki trajajo več mesecev, na primer ošpice. Po njenem moški zdaj ‘žanjejo vse koristi nosečnosti ženske, one pa nosijo nevarnosti in bremena’.

Glede na to so po gledanju Smajdorjeve ‘ženske kot skupina prikrajšane , ker se lahko moški plodijo, ne da bi jim bilo treba prestajati tveganja nosečnosti’.
Drugače povedano, za Smajdorjevo pomeni biti ženska preprosto to, da postane biološko bolj podobna moškemu. Za to pa je treba prirojeno in naravno sposobnost spočetja, nosečnosti in rojevanja novega človeka ženski odvzeti in to predati znanosti in tehniki. Šele ko noben človek ne bo rojeval otrok, se bomo približali pristnejši enakosti, pravi Smajdorjeva.

‘Morda ne moremo pripisovati vseh težav ženske rojevanju otrok,’ priznava Smajdorjeva, vendar bi olajšanje teh bremen zagotovo pomagalo.’

V Huxleyjevem Krasnem novem svetu prevzame razmnoževanje v celoti svetovna država, kjer otroke ustvarjajo, ‘prelivajo’ in gojijo v ‘valilnicah’ in ‘klimatiziranih centrih’.

Za Smajdorjevo je to vprašanje enakosti spolov. ‘Ali gledamo na žensko kot roditeljico otrok, ki mora svoje druge interese podvreči blagru svojih otrok ali pa priznamo, da naše družbene vrednote in raven medicinske stroke nista več združljiva z ˝naravnim˝ razmnoževanjem’, končuje Smajdorjeva.

Vir: LifeSiteNews.com

Irska prepoved splava- izsledki raziskave

Caroll je dejal, da omejevalni zakoni o splavu omogočajo, da ostaja število rojstev v Republiki Irski in Severni Irski veliko višje, kakor je evropsko povprečje. Danes se število rojstev na Irskem približuje ravni nadomeščanja in Irska ima veliko mlajši demografski profil in je manj odvisna od priseljevanja kakor druge evropske dežele. Dodal je, da je to v dobro žena in otrok.

Pojasnil je, da je zaradi nizkega števila splavov pri Irkah tudi manj tega, kar se na materi in otroku pokaže kot posledica splava: mrtvorojenih, nizke teže novorojencev, prezgodnjih porodov, ohromelosti možganov in umrljivosti mater.

Na Irskem se pozna tudi majhna razširjenost raka na dojki in razmeroma dobro mentalno zdravje žena ter majhno število primerov bolezni imunskega sistema, k čemur pripomore nizko število splavov.

Z liberalizacijo zakonodaje o splavu pa lahko na Irskem pričakujejo večje število splavov ter ustrezno poslabšanje glede teh pogojev, ki vplivajo na zdravje žena. Na predstavitev poročila v Dublinu je bila povabljena organizacija Youth Defence. Poročilo so v sredo predstavili tudi v Belfastu. Sprejem je gostila skupina All Party Pro-Life Group, udeležili pa so se ga člani Precious Life. Predstavnica skupine gostiteljice Rebecca Roughneen je soglašala s Carollovo izjavo, da razpravljanje o številu prezgodnjih porodov, mrtvorojenih, samomorov, raka na dojki, mentalnega zdravja in imunoloških motnjah kaže na to, kako pomembno je podrobneje preučiti posledice liberalizacije zakonov o splavu in njihovega neugodnega vpliva na zdravje žena.

‘Poročilo pove, da bi s sprejemom zakonodaje o splavu izgubili s splavi več kakor 100.000 irskih otrok. Zagotoviti moramo, da bodo irski zakoni v prid življenju še naprej ščitili matere in otroke,’ je povedala Rebecca Roughneen.

Vir: YouthDefence.ie

Sodišče Evropske unije: Človeški zarodek je človeško bitje, ki ga ni mogoče patentirati!

Sodišče Evropske unije je v torek, 18.10.2011, izdalo precedenčno sodbo o pravnem položaju človeškega zarodka. V sporočilu za javnost je odločilo, da iznajdb, ki temeljijo na človeških zarodkih, ni mogoče patentirati. Konkretno to pomeni, da patentiranje celičnih linij in drugih t. i. bio-produktov ni mogoče izvesti, v kolikor bi ti temeljili na uničevanju človeških zarodkov.

Brüstlovemu patentu se je zoperstavila mednarodna organizacija Greenpeace, ki se je pritožila na Nemško zvezno sodišče, to pa je zadevo poslalo na Sodišče Evropske unije. Nemško sodišče je ob tem še posebej zanimala interpretacija »človeškega zarodka« v Evropski direktivi o pravni zaščiti biotehnoloških inovacij. Po omenjeni evropski direktivi so inovacije, ki temeljijo na uničenju človeških zarodkov, izključene iz okvira t. i. patentne zaščite. V primeru Brustlovega patenta pa je nemško zvezno sodišče izpostavilo tudi vprašanje, ali Direktiva varuje življenje od spočetja naprej oz. ali ščiti življenje samo od nekega razvojnega obdobja naprej.

Evropska direktiva varuje človeško življenje od spočetja naprej

Sodišče je podalo jasen in nedvoumen odgovor, da Direktiva varuje človeško življenje v vseh razvojnih obdobjih, saj je človeški zarodek že od trenutka spočetja organizem, ki ima sposobnost embrionalnega razvoja. Na osnovi takšne odločitve velja, da je še neoplojena jajčna celica s spremenjenim jedrnim dednim zapisom, v primeru postopka kloniranja, že razumljena kot človeški zarodek. Zato ni dovoljeno patentirati postopka, pri katerem z odvzemom matičnih celic, pridobljenih iz človeškega zarodka, povzročimo uničenje zarodka.

"Pro Life" organizacije pozdravljajo razsodbo

Številne organizacije, ki se zavzemajo za človeško življenje in človekove pravice, so že pozdravile odločitev Evropskega sodišča. Ob tem poudarjajo, da je ena od posledic omenjene razsodbe in opredelitve človeškega zarodka večja podpora etično ustreznejšim raziskavam na področju odraslih matičnih celic. Obenem pa to pomeni tudi neke vrste »udarec« vsem tistim, ki zagovarjajo etično sporne raziskave na embrionalnih matičnih celicah, pridobljenih iz mrtvih človeških zarodkov. Zaradi nezmožnosti njihovega patentiranja bodo takšne sporne raziskave sedaj otežene in manj privlačne za biotehnološke investitorje.

"Evropska unija ne bo več mogla financirati raziskav, ki vključujejo uničenje človeških zarodkov, kot je to počela do sedaj", je dejala Sophia Kuby, direktorica nevladne organizacije European Dignity Watch.

Razsodba Sodišča Evropske unije prav tako pomeni, da se v evropskem pravnem redu izjasnjuje položaj človeškega zarodka, ki je tako vedno bolj zaščiten. Zato bo omenjena razsodba dolgoročno vplivala na zakonodajo vseh 27 držav članic EU in njihovo urejanje zakonodaje na področju splava, umetne oploditve, darovanja jačec, raziskav na matičnih celicah itd.

Ta sodba predstavlja mejnik na področju varovanja človeškega življenja v Evropi. Sodišče je z njo potrdilo mnenje generalnega pravobranilca Yvesa Bota, da je potrebno vsakršno skupino celic, iz katerih se lahko razvije človeško bitje, tudi posamezne totipotentne matične celice, pravno označiti kot živa bitja in tako preprečiti možnost patentiranja.

Vir: 24KUL.si

KO SE ISTOSPOLNI “POROČIJO”: 8 LETNEMU SINU JE POTREBNO SPREMENITI SPOL!?

11 letni sin se "zdravi" že tri leta

Lezbična starša danes 11 letnega dečka že tri leta izvajata t.i. "zdravljenje" otroka in ga s pomočjo hormonov spreminjata v deklico. Razlog je njun "občutek", da si želi spremeniti spol. Thomas Lobel, ki sta ga lezbijki preimenovali v Tammy, je pred tremi leti odšel na zdravljenje na kontroverzno zdravljenje v Berkeley v Kaliforniji, kjer so zdravniki ustavili hormonske spremembe, ki so značilne za odraščajoče fante.

Lezbijke težko vzpostavijo odnos z moškimi

Znano je, da imajo lahko lezbični pari, ki posvojijo fantke, velike težave pri njihovi vzgoji. Življenje odraščajočega fanta lahko za lezbično skupnost predstavlja veliko preizkušnjo. Zato ni nenavadno, da lezbijke običajno posvojijo deklice in ne fantov, ker jih zaradi svojega življenjskega stila težje spremljajo. Lezbijke ne bi bile zaradi različnih razlogov sposobne vzpostavljati celovitih odnosov z odraslimi moškimi. Podobno naj bi veljalo tudi za odraščajoče fante, ki v takšnih skupnostih pogrešajo moški lik, ki ga lezbijke nikakor ne morejo dati.

V Sloveniji nas čakajo posvojitve otrok v lezbične skupnosti

V Sloveniji bomo v primeru sprejema kontraverznega družinskega zakonika vzpostavili razmere, ko bodo geji in lezbijke posvojili otroke. S tem pa bomo na zakonodajnem področju odprli vrata novim socialnim eksperimentom, v katerih bodo največje žrtve predvsem otroci, ki bodo s sodnimi odločbami "obsojeni" na življenje brez očeta oz. matere.

Vir: 24KUL.si