Pred splavom bodo ženske v J Dakoti seznanjene, da splav ubije živega človeka

Odpira se vprašanje, ali sme Južna Dakota uveljaviti zakon o informirani privolitvi v času, ko ustavnost teh zahtev obravnavajo na sodišču.
Veliko je razprav o ustreznosti trditve „splav bo prekinil življenje celega, ločenega, enkratnega, živega človeškega bitja“ resnična, ne zavajajoča in pomembna pri odločanju žene za splav. Organizacija “Načrtovano starševstvo” (Planned parenthood, PP) ni predložila nobenega dokaza, da je ta trditev lažna, zavajajoča ali nepomembna.

Organizacija “Načrtovano starševstvo” in aktivisti za splav so skušali zanikati dejstvo, da splav ubije ločeno človeško bitje. Zanikanje tega dejstva je bilo del strategije za ustvarjanje kulture splava za celoten narod, kot pravi zapriseženo pričevanje dr. Bernarda Nathansona, enega izmed ustanoviteljev Narodnega združenja za razveljavitev zakonov o splavu /NARAL/. Večina sodnikov Osmega okrožnega sodišča je jasno in odločno izjavilo, da Južni Dakoti ni potrebno zanikati te resnice.

Harold Cassidy, glavni svetovalec na dveh centrih za tvegano nosečnost, ki je posegel v zadevo, je dejal: „Načrtovano starševstvo (PP) je s šokantno in morda perverzno logiko dokazovalo, da so bili zdravniki, ki opravljajo splav, oškodovani, ker so morali ženskam povedati resnico, in ta domnevna škoda je prevladala nad škodo, ki so jo utrpele nosečnice, ki so izgubile svojega otroka, ker jim ti zdravniki niso povedali dejstev.“ Zakon o informirani privolitvi je zasnovan za zaščito pred malomarnostjo in načrtnim zavajanjem aktivistov za splav, saj veliko žena ne bi naredilo splava, ko bi bile s tem pravilno seznanjene.

Zakon v Južni Dakoti želi zagotoviti nosečnicam osnovne informacije, ki jih potrebujejo za odgovorno odločitev, preden se odreče svojim temeljnim pravicam. Sam proces “informirane odločitve” ji omogoča, da upošteva svoje osebne, moralne in etične vrednote v odnosu do dejstev v zvezi s samim splavom.

Jeseni letos bodo prebivalci Južne Dakote glasovali o državni pobudi, ki bo prepovedala splav razen v primeru, ko je ogroženo življenje matere ali v redkih primerih posilstva ali krvoskrunstva. Ta pobuda glasovalcev bo neposredno uperjena proti zakonu za splav Roe v. Wade, ki je 22. januarja 1973 uzakonil splav v vseh 9 mesecih nosečnosti.

Ustanovitelj svetovalnice Liberty Counsel in dekan univerzitetne pravne šole Liberty Mathew D. Staver je komentiral: „Načrtovano starševstvo (PP) hoče izvajati zlo s tem, ko se dela, kot da ne obstaja. Načrtovano starševstvo je osnovano na laži in skuša ženske zapeljati, da bi mislile, da je splav zanje dober in da ne zadeva ločenega človeškega bitja. Ko bo znana resnica o splavu, bo zelo malo žena za to, da ubijejo svojega otroka.“

Vir: LifeSiteNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *