Obvestila

AGENTI NA POTI V DEŽELO ŽIVLJENJA

Člani društva Dar, društvo za kulturo življenja izvajamo delavnico priprave otrok na puberteto za fante poimenovano "Agenti na poti v deželo življenja". Fantje stari 9 do 12 let  spoznajo katere spremembe lahko pričakujejo ali jih morda že občutijo, ko se iz fanta spreminjajo v moškega. Na igriv in domiselen način spoznajo kaj je potrebno za nastanek novega življenja. Zvedo tudi za svojo vlogo pri tem najbolj naravnem, a hkrati najbolj čudežnem dogodku, ko nastane nov, edinstven človek. Poznavanje dogajanja v lastnem telesu pomembno vpliva na vrednotenje in pozitivno samopodobo vsakega, zlasti pa mladega človeka.

"KAR JE DRAGOCENO,CENIM! KAR CENIM, TO VARUJEM!

Več informacij na enaslovu: infosolazazivljenje@gmail.com ali dar.zivljenja@gmail.com

Lepo vabljeni!

KAJ SE DOGAJA V DEŽELI ŽIVLJENJA?

Deklice pa spoznajo skorajšnje spremembe v svojem telesu in njihov pomen na delavnici posebej pripravljeni za starostno skupino 9 do 12 let. Po delavnici puberteta ne bo več neznanka, ki bega in pogovor s starši ne bo več težava, saj bo jasno kako nastane človek in kakšen čudovit mehanizem to omogoči. Kaj pa je še poleg telesnega zorenja potrebno za novega človeka pa bomo prihranili za naslednjo delavnico ali cel vikend. Tokrat se omejimo na telesni nivo. Lepo vabljene deklice stare 9-12 let na nepozabno doživetje, ki bo odlična poptnica v svet odraslih!

Prijave na info@solazazivljenje.si ali dar.zivljenja@gmail.si!

Nekaj odmevov deklic po delavnici:

1. Sedaj vem, da se ne smem več razkazovati fantom.

2. Vesela sem, da vem kako nastane otrok.

3. Všeč mi je bila igra.

4. Najbolje je bilo, ko smo risali.

5. Koliko materialov imate!? In ta boljše bonbone.

6.Kaj lahko odnesemo domov?

Seminar "OTROK IN LJUBEZEN"-ponovitev

Strokovni seminar za sodelavce v zdravstvu, v vzgoji in  izobraževanju predšolskih otrok iz cikla seminarjev Ljubezen ima mnogo obrazov  je potekal 6. februarja 2009 na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

PROGRAM SEMINARJA

Predavanja

1.  Otrok v naši zavesti in dediščina preteklosti (antropološko-sociološki pogled skozi zgodovino zgodnjega otroštva), dr. Alenka Rebula

2. Zakaj potrebujemo kakovosten vrtec in kako ga ustvariti?, doc. dr. Tatjana Vonta

3. Vloga odraslih pri delu s predšolskimi otroki, doc. dr. Marcela Batistič Zorec

4. Stik z otrokom in naša osebnost ali zakaj ne moremo vzgajati neosebno?, dr. A.lenka Rebula

Delavnice:

Medijsko opismenjevanje – ali vemo kaj nam mediji dejansko sporočajo?, vodita mag. Anita Mikulič in g. Jurij Popov

 Za vse, ki se seminarja niste mogli   udeležiti pa je  na voljo z vsemi predavanji. Pišite nam na info@solazazivljenje.si in ga vam bomo poslali.

Nekaj odmevov udeležencev seminarja:

1. Dr. Alenka Rebula – iskrena hvala za čudovito delavnico! Le tako naprej!

2. Dobila sem veliko idej in spodbud za delo z otroki.

3. Všeč mi je bila možnost pogovora in delavnica, ki je res "vžgala"

4. Odlično izbrana tema in drugačen pristop kot smo vajeni. Čisto druga perspektiva. Lepa hvala!

5. Čudovito. Kot že lani. Rada pridem poslušat dr. Rebulovo. Nepozabno.

"ODKRIJ DEŽELO ŽIVLJENJA"

Prvi vikend leta 2008 so se otroci stari 9-12 let podali v deželo življenja. Spoznali so kakšne spremembe bo njihovemu telesu prinesla puberteta in kaj bo novega tudi v čutenju, čustvovanju in dojemanju sveta. Lepo slovo pa so dali tudi svojemu otroštvu.

Celostne priprave na puberteto je naenkrat lahko deležnih po 15 deklic in 15 fantov. Deklice spoznajo kaj je potrebno, da se v razkošnem dvorcu "Življenje" naseli nov prebivalec in kaj se zgodi, če ne pride.

Fantje pa se o preizkusijo v delavnici "Agenti na poti v deželo življenja; in spoznajo kakšen bo (lahko) njihov delež pri nastanku novega življenja. Na ločenih delavnicah spoznavajo kaj se bo po novem dogajalo v njihovem telesu.

Če bi želeli, da pri vas izvedemo tako delavnico – imate skupino otrok in prostor nam pišite na naslov: info@solazazivljenje.si in bomo prišli k vam.

Tečaj naravnega načrtovanja družine

Zakonci vabljeni na   tečaj NND po metodi SENSIPLAN, ki  se bo začel z informativnim večerom 15.oktobra 2013 ob 19h v  prostorih župnije Sv. Trojice (pri Uršulinkah) na Slovenski c. 21, Ljubljana. Vodita zakonca Medvešček.

15.10.2013 – informativni večer
22.10.2013 – 1. večer
26.11.2013 – 2. večer
7.1.2014 – 3. večer
18.2.2014 – 4. večer – zaključek.

Ura in datumi se lahko po prvem srečanju prilagodijo glede na želje skupine.