Na Poljskem ob razpravi o IVF zdravniki priporočajo etično,naravno,učinkovitejjšo alternativo

V razpravo je vstopila tudi katoliška Cerkev z več pismi poljskih škofov, ki označujejo IVF kot prefinjeno obliko splava ter kličejo k uporabljanju naravnih metod. Odprto pismo medicinskih izvedencev je bilo objavljeno v največjem dnevniku Rzeczpolita. Neposredno je sledilo konferenci o najbolj naprednih naravnih tehnikah za boj proti neplodnosti, poznanih kot NaProTehnologija, ki je bila pred dvema tednoma na Poljskem in se je je udeležilo več sto zdravnikov in medicinskih izvedencev.

Zdravniki v pismu pozivajo poslance, naj glasujejo proti IVF ter se opredelijo za NaProTehnologijo, ki jo označijo za diagnostično-terapevtsko metodo, ki predstavlja poceni, realno in scela etično alternativo umetnemu razmnoževanju.
Pismo je prva odkrita obsodba IVF od izvedencev in medicinskih strokovnjakov na Poljskem.

„Radi bi poudarili dejstvo, da ima umetna oploditev nasprotno od NaProTehnologije za posledico nevarnost za smrt zarodka, splav in večkratno nosečnost,ki pogosto povzročijo prezgodnji porod,“ opozarja pismo. „IVF ima za posledico tudi povečano tveganje za nenormalnost plodu ter zdravstvenih težav za ženo, ki se podvrže jajčni hiperstimulaciji.“

V povzetku pa pišejo, da je „IVF draga, manj učinkovita, sporna metoda, ki ima za posledico resno nevarnost za zdravje“.

Vir:LifeSiteNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *