MOSKVA ZNOVA PREPOVEDALA ‘GEJEVSKO PARADO PONOSA’ KLJUB GROŽNJI EVROKRATOV

Spletna stran homoseksualcev Gay Russia poroča, da je uprava Moskve na letošnjo prošnjo odgovorila z izjavo, da bi takšen pohod povzročil ‘negativno reakcijo v družbi’.

Po mnenju državljanov so dejavnosti v zvezi z razpravo o spolnih odnosih odprte za javnost provokacija, ki povzroča moralno škodo otrokom in mladostnikom’, je izjavila uprava ter dodala, da takšni pohodi ‘žalijo verski in moralni čut’ državljanov ter prikazujejo ‘zavržene in razčlovečene razmere’.

Predlagani kraj shoda, je pripomnila uprava, je ‘v zgodovinskem središču Moskve, ki je najljubši prostor otrok in družin Moskovčanov in obiskovalcev. V tem pogledu more proslavljanje javnih dogodkov izzvati nezakonita dejanja zoperi ljudi, ki nimajo njihovega nazora. Opozorila je, da če bodo javne demonstracije napredovale, kakor načrtujejo, lahko udeležence ‘kaznujejo, kakor je predpisano’.

Obljuba organizatorjev parade, da ne bo bogokletja in golote, oblasti niso prepričale, da bi dovolile dogodek. Homoseksualne parade ‘ponosa v svetu so pogosto prizorišče golote, opolzkih gest in znamenj, norčevanja iz vere in celo občevanja med homoseksualci pred očmi javnosti.

Sedanji moskovski župan Sergej Sobjanin in njegov prednik Jurij Luškov trdno nasprotujeta tem paradam vse od začetka pred sedmimi leti. Takšni dogodki so po mnenju Luškova satanski.

Podobno nasprotovanje izražajo tudi voditelji vseh glavnih verskih skupnosti v Rusiji, med njimi ruski pravoslavni patriarh Aleksej II., veliki rabin v Rusiji Berl Lazar in mufti Talgat Tajudin, voditelj osrednjega duhovnega muslimanskega odbora v Rusiji.

Po javnomnenjskih anketah ogromna večina državljanov nasprotuje homoseksualni propagandi v Rusiji.

Tako je letošnja anketa, ki jo je izvedel državni zbiralec podatkov VtsIOM, pokazala, da 86 odstotkov od 1.600 vprašanih po vsej Rusiji pravi, da podpira prepoved promocije homoseksualnih razmerij. V anketi leta 2010 je 74 % Rusov izjavilo, da so homoseksualci ‘moralno razuzdani ali pomanjkljivi’ in so prepričani, da je homoseksualnost ‘nemoralna mentalna deviacija’.

Vir: LifesiteNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *