Homoseksualnost ne ustreza moralnim načelom ukrajinske družbe

nasprotuje nacionalnim interesom in spodkopava in ogroža pravice in svoboščine ljudi in družine.“

Ukrajina se želi včlaniti v Evropsko zvezo, katere ustanovitveni dokumenti zahtevajo preklic/razveljavitev protihomoseksualne zakonodaje v državah članicah. Amsterdamska pogodba zahteva, da njene države članice uzakonijo protidiskriminacijsko zakonodajo.

Možna ovira za vstop države v Evropsko zvezo je odsotnost zakona, ki bi prepovedoval „diskriminacijo“ homoseksualcev.V Veliki Britaniji, Nemčiji in drugih narodih Evropske zveze so homoseksualni aktivisti zelo uspešni pri normalizaciji „gejevskega sloga življenja“.
Homoseksualna razmerja so bila v Ukrajini dekriminalizirana leta 1991 in država je istega leta izenačila tudi zakon o polnoletnosti. Izraz „spolna usmerjenost“ ni uporabljen nikjer v ukrajinski zakonodaji.

Homoseksualni lobi je zelo malo prodrl v svojem prizadevanju za populariziranje homoseksualnosti v nekaterih državah nekdanjega sovjetskega bloka. Ukrajina ostaja neomajna krščanska država in nedavna anketa je pokazala, da javnost podpira „gejevsko“ gibanje le 15-odstotno.
Februarja 2008 je skupina ukrajinskih poslancev poslala krščanski organizaciji »Prava ljubezen je proti homoseksualnosti« pismo z besedilom: „Propagiranje homoseksualnosti škoduje moralni vzgoji otrok in mladih, ker razvija popačeno pojmovanje o spolnem življenju človeka ter naravni usmerjenosti moškega in ženske.“

Julija Timošenko in odposlanec bloka Ihor Jereško sta v pismu zapisala, da „se zdi absurdno, če podpirajo razuzdanost in spolno svobodo pod pretvezo nediskriminacije na zakonodajni ravni“.
Konec februarja je vseukrajinsko združenje krščanskih novinarjev, založnikov in jezikoslovcev Novomedija objavilo izjavo, v kateri so izrazili ogorčenje nad predvajanjem ameriškega homoseksualnega propagandnega filma Brokeback Mountain po televiziji. Televizijsko postajo so pokarali, češ, da „kanal si ni le drznil predvajati filma, ki popularizira perverznost in nemoralno obnašanje, temveč je to naredil v času največje gledanosti, ko večina družin skupaj gleda televizijo“.

Globoka zakoreninjenost Ukrajine v krščanstvu utegne postati kamen spotike za njene odnose z nasilno laično Evropsko zvezo. Za razliko od Evropske zveze, ki v svoji ustavi ni hotela priznati dveh tisočletij krščanske kulture, pa je Ukrajina zelo ponosna na svojo krščansko dediščino. Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko se je pred kratkim srečal s pravoslavnim patriarhom Filaretom Denisenkom iz Kijeva: pogovarjala sta se o praznovanju 1020. obletnice krsta Kijevske Rusije, srednjeveške države, ki ji je vladalo mesto Kijev.

Vir: LifeSiteNews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *