DVANAJSTLETNA BORKA ZA ŽIVLJENJE Z MILIJON KLIKI NA YOUTUBE-U

Zmaga na tekmovanju

Ko je Lia svoj govor povedala pred razredom, je na učiteljico naredila takšen vtis, da si je premislila in jo vseeno priporočila za vstop v tekmovanje. Od nje je zahtevala le še, da iz govora črta stavek, ki se je nanašal na Boga. Tudi tokrat je Lia vztrajala, da se ne bo podvrgla cenzuri, in učiteljica je presenetljivo popustila.

Sledilo je tekmovanje, na katerem sodniki sprva niso bili tako usmiljeni. Po govoru so razočarani Lii povedali, da je zaradi izbrane teme diskvalificirana. A stvari so se vseeno obrnile drugače. Naslednji dan so ji sporočili, da so si sodniki po vroči razpravi premislili, priznali njen govorniški talent in jo razglasili za zmagovalko.

Možnosti moderne tehnologije

S ponosnimi starši je Lia svoj govor nato posnela in ga naložila na YouTube. Ni pa bila pripravljena na njegov učinek. Ogledi videa so se začeli množiti neizmerno hitro in presegli milijon klikov, med komentatorji pa se je razvnela tako vroča razprava, da so morali Millsovi komentiranje onemogočiti. Mali govorki so namreč začeli celo groziti s smrtjo.

Vse to dvanajstletnice, ki svoje govore pripravlja sama, ni prestrašilo. Opogumilo jo je pričevanje, da je njen posnetek od splava odvrnil eno izmed gledalk. Zato se je odločila, da posname še več videov, v katerih obravnava različne vidike splava in drugih vprašanj. Opazili so jo tudi voditelji "pro-life" gibanja, ki se bori proti splavu in evtanaziji, in Lio povabili, da bi imela govor na lanskoletnem kanadskem "Pohodu za življenje".

Zrelost in odgovornost

Tam je pred množico zbranih povedala: »Česar se zavedam zdaj, je, da ko sem se odločila spregovoriti o splavu, nisem naredila le odločitve o svojem govoru. To je bila odločitev za vstop v duhovno bitko, bitko, za katero se nisem niti najmanj zavedala, da obstaja, in bitko, ki je rasla v svoji intenzivnosti … Še vedno ne vem, zakaj me je Bog izbral za to, kar sem naredila, vendar se učim, čeprav počasi, poskušati sprejeti konflikt, se poskušati zavedati, da se bodo nekatere stvari spremenile le, če si se pripravljen postaviti po robu brezbrižnosti, tako kot sem bila sama pripravljena iti preko svoje potrebe po miru in varnosti, stopila ven iz čolna in naredila nekaj valov.«

Liina mama Kimberley pa zagotavlja: »To je bila lahko le Božja stvar, saj je tako neverjetno. Lia je naredila preprosto odločitev, da bo spregovorila o temi, za katero je čutila, da jo zanjo nagovarja Bog in od tam naprej je prevzel On.«

Vir: kul.si, druzina.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *